HIUSALAN PERUSTUTKINTO OPS 2015

Parturi-kampaajaksi opiskelu tapahtuu Stadin ammattiopistossa käytännönläheisesti. Opintojen aikana opiskelija oppii leikkaamaan hiuksia ja tekemään partakäsittelyjä, hoitamaan hiuksia ja hiuspohjaa, värjäämään hiuksia ja partaa sekä tekemään erilaisia permanenttikäsittelyjä. Opiskelija oppii tekemään kampauksia ja ehostuksia sekä opastamaan asiakasta hiusten ja hiuspohjan hoitamisessa ja kosmeettisten tuotteiden käytössä. Lisäksi hän myy erilaisia kosmeettisia tuotteita sekä hiusten kotihoitoon liittyviä välineitä. Opiskelija harjoittelee taitoja aidoissa työtilanteissa asiakaspalvelussa opintojen alusta alkaen. Parturi-kampaaja on hiusalan ammattilainen, jonka työ on yksilöllistä asiakkaan palvelua, jossa korostuvat tärkeät avaintaidot kuten asiakaspalvelu-, vuorovaikutus-, viestintä- ja yhteistyötaidot, käden taidot ja esteettinen näkemys. Opintoihin sisältyy työssäoppimista, jonka aikana opiskelija opiskelee ja työskentelee parturi-kampaamossa sekä antaa osaamisestaan ammattiosaamisen näytöt.

Stadin ammattiopiston opetussuunnitelman yhteinen osa koskee kaikkia koulutusaloja ja tutkintoja. Se ohjaa kaikkea Stadin ammattiopistossa tapahtuvaa koulutus-, opetus- ja ohjaustoimintaa.

Opiskelijan arvioinnin ja ammattiosaamisen näyttöjen toteuttamissuunnitelma on kaikille koulutusaloille ja tutkinnoille yhteinen. Se kuvaa arvioinnin ja näyttöjen toteuttamisen periaatteet.

Ammattiosaamisen näyttöjen toteuttamissuunnitelma

Stadin ammattiopiston kaikkien opetussuunnitelmien etusivu