Tutkinnon osan arviointi

Kampausten ja ehostuksen hallinnan osaamisen arviointi

Osaamisen arviointi, arviointikriteerit OPH:n tutkinnon perusteiden osaamisen arviointitaulukko
Näytön kuvaus Opiskelija osoittaa osaamisensa värjäyskäsittelyissä ammattiosaamisen näytössä toimimalla parturi-kampaajan työtehtävissä parturi-kampaamossa tai muussa alan työpaikassa.

Opiskelija suunnittelee ja toteuttaa asiakkaille vähintään kolme erilaista värjäyskokonaisuutta, ripsien ja kulmien värjäys, kulmien muotoilu ja parranvärjäys.

Värjäyskokonaisuudet ovat:

  • Vaalennuskäsittely asiakkaalle: vähintään raidoitustekniikkana niin, että hiusten alueesta (ei hiusmäärästä) vähintään 2/3 on raidoitettu.
  • Hapetevärjäys asiakkaalle: tummemmaksivärjäys, harmaiden peitto tai aiemmin värjätyn hiuksen tyvikäsittely ja värintasoitus. Pelkkä tyviväri ei riitä.
  • Yksilöllinen värjäyskokonaisuus asiakkaalle: vähintään kahdella eri värjäysmenetelmällä toteutettu, asiakkaalle soveltuva, työkokonaisuus.

Värjäyskäsittelyt toteutetaan eri asiakkaille.

Opiskelija osoittaa ammattiosaamisen näytön aikana asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaito- sekä asiakaan ohjaus- ja myyntitaito-osaamisensa.

Ennen työn aloittamista opiskelija esittää asiakasanalyysin ja työsuunnitelman (suullisesti).

Opiskelija valokuvaa työtä ja työskentelyä vaiheittain arviointia varten.

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Tutkinnon osaan on tehty AHOT-menettely.
AHOT menettely
Muuta tietoa Jos opiskelija ei saa osoitettua parranvärjäyksen osaamistaan ammattiosaamisen näytössä, tutkinnon osassa vaadittavaa osaamista täydennetään muulla arvioinnilla.

Muu arviointi: oppilaitoksessa toteutettu ja arvioitu parranvärjäyksen oppimisen varmistava taitotehtävä.
Opiskelija hankkii tarvittaessa asiakkaat ammattiosaamisen näyttöön.