KAUNEUDENHOITOALAN PERUSTUTKINTO OPS 2015

Kosmetologi
Kosmetologit työskentelevät kauneushoitoloissa, kylpylöissä, lääkäriasemilla, apteekeissa ja kosmetiikan myynti- ja markkinointitehtävissä. Hoitolatyössä he suunnittelevat ja toteuttavat asiakkaille terveyttä ja kauneutta ylläpitäviä ja edistäviä hoitoja kasvoille, käsille, jaloille ja vartalolle. Kosmetologit tekevät myös ehostuksia ja ohjaavat asiakkaita ihon hoidossa, erilaisten ihonhoitotuotteiden käytössä ja persoonallisen tyylin löytämisessä.

Kauneudenhoitoalan perustutkinnossa opiskellaan erilaisten hoitojen tekemistä, ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa, tuote- ja raaka-ainetuntemusta, ihotautioppia, mikrobiologiaa, terveysliikuntaa sekä ravintotietoutta. Erilaisten hoitojen tekemistä harjoitellaan koulussa asiakaspalvelutilanteissa ja alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla.

Opintojen loppuvaiheessa halukkailla on myös mahdollisuus suorittaa kansainvälinen maksullinen CIDESCO-tutkinto. Kosmetologilta edellytetään työssään siistiä ulkoista olemusta ja ammattimaista käytöstä.

Kosmetiikkaneuvoja
Kosmetiikkaneuvoja on ihonhoidon ja tuoteohjauksen asiantuntija. Hän neuvoo ja ohjaa asiakkaita ihon- ja kauneudenhoidossa sekä myy kauneudenhoitotuotteita. Kosmetiikkaneuvojat työllistyvät markkinointi-, myynti- ja esittelytehtäviin, lähinnä tavarataloihin, apteekkeihin ja maahantuontiyrityksiin. Kosmetiikkaneuvojalta edellytetään työssään siistiä ulkoista olemusta ja ammattimaista käytöstä.

Kosmetiikkaneuvojan osaamisala toteutuu mikäli ryhmään on riittävästi osallistujia.

Stadin ammattiopiston opetussuunnitelman yhteinen osa koskee kaikkia koulutusaloja ja tutkintoja. Se ohjaa kaikkea Stadin ammattiopistossa tapahtuvaa koulutus-, opetus- ja ohjaustoimintaa.

Opiskelijan arvioinnin ja ammattiosaamisen näyttöjen toteuttamissuunnitelma on kaikille koulutusaloille ja tutkinnoille yhteinen. Se kuvaa arvioinnin ja näyttöjen toteuttamisen periaatteet.

Ammattiosaamisen näyttöjen toteuttamissuunnitelma

Stadin ammattiopiston kaikkien opetussuunnitelmien etusivu