Vuosittain Stadin ammatti- ja aikuisopiston media-alan liikkuvan kuvan opiskelijat tekevät yhteisen lyhytelokuvaprojektin. Projektissa opiskellaan elokuvan esituotannossa ja tuotannossa työskentelyä. Viikon mittaiset kuvaukset tehdään pääkaupunkiseudulla, josta tulee tämänhetkinen nimi projektille – Projekti LÄHIÖ.
Projekti on tunnettu myös nimellä Loviisa ja Saarenmaa.

Lyhytelokuvia työstetään lähes kokonainen vuosi, ja projekti huipentuu maalis-huhtikuun vaihteessa elokuvien ensi-ilta-gaalaan.

Vuoden 2020 lyhytelokuvat “Go Big or Go Home” ja “Maailman ääriin” on julkaistu projektin YouTubessa. Vuoden 2021 lyhytelokuvat “Tavataan keinuilla” ja “Talviturkki” saivat upean virtuaalisen ensi-iltansa huhtikuussa 2021.

Uudet LÄHIÖ-käsikirjoitukset valittiin syksyllä 2021. Lyhytelokuvat nimeltä “Kaikki järjestyy” sekä “Kotiinpaluu” saavat odotetun ensi-iltansa keväällä 2022.  

previous arrow
next arrow
Slider

Tämän vuoden elokuvat

Tulossa pian: "Kaikki järjestyy" (2022) ja "Kotiinpaluu" (2022) "Tavataan keinuilla" (2021) ja "Talviturkki" (2021)

Maailman ääriin (2020)

14-vuotias Saara ei tule nähdyksi omana itsenään ja läh-tee olosuhteiden pakosta hakemaan liikkumavaraa sekä samaistumispintaa pienen kotipaikkakuntansa ulkopuo-lelta Helsingistä. Kaupunkiin saavuttuaan hän tapaa sa-manhenkisen nuorisoporukan, jonka kanssa lähtee viet-tämään iltaa. Matkan varrella hän tavoittaa haluamansa vapauden, mutta voiko se olla liikaa? 

Go Big Or Go Home (2020)

Kolmen 17-vuotiaan tytön kaveriporukka haluaa rikkoa rajoja ja koetella opettajien hermoja. Tylsä arki pikku-kaupungissa kaipaa vaihtelua ja tytöt päättävät sotkea koulun seinän. Teoilla on kuitenkin seurauksensa ja tyt-töjen välille aiheutuu riitaa. Pääsevätkö tytöt nauttimaan yhteisestä kesälomasta vai ajaako riita heidät lopullises-ti erilleen?

Arkisto

2018

Yhden illan juttu​

Parrasvaloissa

2017

Kaverit

Origami

Tunnearvoa

2016

Koti

Mitä sä meinaat tehdä kesällä?

Pöndel jumis

2015

Emadepäev

Kavereiden kesken

Suunta

Tukijat

MediaStadi, Stadin ammatti- ja aikuisopisto
Muotoilijankatu 3, 00560 Helsinki

http://mediastadi.fi

https://www.hel.fi/ammatillinen/fi