Juho Kuosmasen haastattelu

Juho Kuosmasen haastattelu

Teksti ja kuvat: Ira Arnault

Ohjaaja Juho Kuosmanen saapui haastattelupaikalle pikkuisen myöhässä työryhmän haastattelijan kanssa. Myöhästymisestä huolimatta ilmapiiri oli hyvin rento ja mukava. Molemmille, haasteltavalle ja haastattelijalle haettiin kahvit.

Ilmapiiri pysyi rentona ja Kuosmanen vastasi hyvin kysymyksiin tuoden omia mielipiteitään esille. Kuosmasella on kiinnostavia ajatuksia ja hänen mielipiteensä saavat kuulijat todella pohtimaan. Haastattelua häiritsi hieman kuvauspaikalla ollut pieni porausremontti.

Kuosmaselta kysyttiin, miten hän suhtautuu epäonnistumisiin, johon hän vastasi, että ne saavat miettimään lisää sitä, mitä on tehnyt. Hän lisäsi vielä, että epäonnistumiset merkitsevät yhtä paljon kun onnistumiset oppimisen kannalta ja että ne opettavat oppimaan.

Haastattelussa kysyttiin myös Kuosmasen ohjaamasta remake-elokuvasta Salaviinanpolttajat. Salaviinanpolttajat on ensimmäinen suomalainen näytelmäelokuva vuodelta 1907. Se oli myös ensimmäinen Venäjän keisarikunnassa tehty fiktioelokuva. Vaikka alkuperäinen käsikirjoitus on kadonnut, remake-elokuvan juoni noudattaa alkuperäistä ideaa aika pitkälle.

Haastattelun lopuksi Kuosmanen antoi hyvän vinkin nuorille ja muillekin elokuvantekijöille sanoen, että ”ostakaa hyvät kengät”. Haastattelu loppui samassa mukavassa ilmapiirissä kuin alkoikin.