Rosa Liksomin haastattelu

Rosa Liksomin haastattelu

Teksti ja kuvat: Ira Arnault

Rosa Liksom työskentelee kirjoittamisen, näytelmien ja kuvataiteen ohella myös elokuvien parissa. Tampere Film Festivaleilla pääsee tutustumaan Liksomin ja Plastic Ponyn yhdessä luomiin kuvauksiin 1990-luvun alakulttuurista. Kolme lyhytelokuvaa sisältävät häpeilemätöntä asennetta ja mielikuvituksellisia tapoja esittää. Rosa Liksomin voi tavata brunssin merkeissä festivaalien aikana, jossa pääsee katsomaan kattauksen hänen lyhytelokuviaan ja keskustelemaan teoksista muiden keskeisten tekijävieraiden kanssa.

Rosa Liksomin haastattelu alkoi mukavissa tunnelmissa Teatteri Telakan ravintolassa. Liksomilta kysyttiin mikä hänen mielestä tekee elokuvasta hyvän. ”On niin monenlaisia elokuvia ja monenlaisia elokuvan ohjaajia, jotka ovat loistavia”. Hän jatkaa mainitsemalla omasta mielestään hyviä elokuvan ohjaajia, esimerkiksi Aki Kaurismäki, Juho Kuosmanen jne. Lisäksi hän totesi, että ei voi sinänsä sanoa mikä tekee elokuvasta hyvän. ”Ehkä se, että elokuvan ohjaaja katsoo maailmaa yllättävästä kulmasta.”

Haastattelussa puhuttiin myös Liksomin ensimmäisestä dokumenttielokuvasta Ristosta. Liksomin mielestä dokumenttia oli mahtavaa tehdä, koska hän tunsi henkilön hyvin. Hän mainitsi myös, että he kirjoittivat käsikirjoituksen yhdessä ja lisäsivät siihen Riston ”tärkeimmät elämän pointit”. Lopuksi Liksom vielä lisäsi, että Risto itse oli dokumenttiin tosi tyytyväinen.