Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sisältää neljä osaamisalaa: audiovisuaalisen viestinnän osaamisala, julkaisutuotannon osaamisala, painoviestinnän osaamisala ja kuvallisen ilmaisun osaamisala.

Tutkintonimikkeinä ovat Mediapalvelujen toteuttaja ja Kuvallisen ilmaisun toteuttaja. Koulutuksen sisältö

Stadin ammattiopisto tarjoaa opetusta kaikkiin media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon neljään osaamisalaan, joista audiovisuaalisen viestinnän osaamisala on Muotoilijankadulla, julkaisutuotanto ja painoviestintä Kullervonkadulla. Ja nyt myös ihka uutena kuvallinen ilmaisu meillä täällä Kullervonkadulla.

Kuvallisen ilmaisun painotukset

Kuvallisen ilmaisun osaamisalalla painotetaan visuaalista ilmettä media-alan tuotannossa. Opinnoissa painottuvat graafinen suunnittelu ja kuvan tekemisen eri menetelmät kuten esimerkiksi piirustus ja maalaus, valokuvaus sekä taidegrafiikka. Kuvan tekemisessä perehdytään sekä digitaalisiin että perinteisiin menetelmiin. Opinnoissa voidaan toteuttaa myös animaatioita, sarjakuvia, nettisivuja ja videoita. Kuvallisen ilmaisun opiskelijat tutustuvat myös paino- ja julkaisualan perusteisiin. Media-alan ja kuvallisen ilmaisun moniosaajana saat hyvät eväät jatko-opintoja varten. Voit myös työllistyä mainosalan, eri mediatalojen ja muun viestinnän parissa tai toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana.

  • Koulutus alkaa: 3.8.2020
  • Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä
  • Suunniteltu kesto: 2-3 vuotta

Lisää tietoa koulutuksesta ja hakemisesta löydät Opintopolusta

Kullervonkadun toimipaikka:

Kullervonkadulla opiskelijoiden käytössä on Suomen paras julkaisu- ja painoviestinnän oppimisympäristö. Perinteikäs koulutalo on Suomen suurin ja vanhin julkaisu- ja painoviestintäalan oppilaitos. Toimipaikka sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä, kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuisessa miljöössä Helsingin Käpylässä. Oppilaitos on toiminut Käpylässä jo vuodesta 1968. Talo otettiin käyttöön täysin uudistettuna peruskorjauksen jälkeen elokuussa 2014. Meillä pääset työskentelemään nykyaikaisissa tiloissa. Käytössäsi on monipuolinen laitekanta ja ohjelmistot. Opetus on työelämälähtöistä ja projektimuotoista. Teemme paljon oikeita asiakastöitä harjoitustöiden lisäksi.

”Käpylässä on hyvä fiilis.”

Kommentoi

Kommentoi: